25/06/13 – 7:30μ.μ. Τελική Γιορτή Σχολής Εκκλ.& Παραδοσιακής Μουσικής Ι.Μητρ.Λ/σού

25 Ιουνίου 2013 – 7:30μ.μ.

Τελική Γιορτή

Σχολής Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής Μουσικής

Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού

Αίθουσα εκδηλώσεων Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού

Περίβολος Ιερού Ναού Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής

 

Στις 25 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού η τελική γιορτή της Σχολής Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Σε χαιρετισμό του ο Διευθυντής της Σχολής, πρωτ. Νικόλαος Λυμπουρίδης,  εξέφρασε τη χαρά και ικανοποίησή του για την επίδοση των μαθητών κατά την χρονιά που πέρασε, τόσο στον κλάδο της Βυζαντινής Μουσικής, όσο και στον κλάδο της Παραδοσιακής Μουσικής. Είναι σημαντικό, δηλώσε, όχι μόνο να γνωρίζουμε τις ρίζες της μουσικής μας παράδοσης από τις οποίες εμείς σήμερα τρεφόμαστε, αλλά και να τις προβάλλουμε και να τις διαδίδουμε. Προσπάθεια της Σχολής είναι να προβάλει αυτόν τον τεράστιο μουσικό πλούτο της μουσικής μας, ώστε οι μαθητές της να γνωρίζουν τί έψαλλαν και τραγουδούσαν οι πρόγονοί μας, με απώτερο σκοπό την εκμάθηση, αλλά και διατήρηση αυτής της Παράδοσης. Τελειώνοντας, ευχαρίστησε τόσο τους μαθητές για την επιμέλεια που επέδειξαν κατά την χρονιά που πέρασε, όσο και τους καθηγητές της Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής Μουσικής, και ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι με ανανεωμένη δύναμη και ενέργεια για την επερχόμενη διδακτική χρονιά.

Κατά την εκδήλωση οι καθηγητές παρουσίασαν στο κοινό τους μαθητές τους, οι οποίοι έψαλλαν βυζαντινούς ύμνους και έπεξαν παραδοσιακά τραγούδια, από τη διδακτέα ύλη της χρονιάς τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ.Νικολάου, ο οποίος απένειμε τόσο τα πτυχία στους τελειοφοίτους όσο και τα ενδεικτικά στους υπόλοιπους μαθητές.